J.231 Optika

Fókuszba állítjuk Önnek a világot!

J.231 Optika
3

Mi az öregszeműség?Öregszeműség
 

Öregszeműség:

Negyvenéves korunk körül észrevehetően csökken szemlencsénk alkalmazkodó képessége. Ennek egyik első tünete, hogy rosszul látjuk az apró betűket, és csak akkor tudjuk azokat elolvasni, ha távolabb tartjuk a könyvet vagy újságot. Az időskori távollátást tapasztaló (presbióp) emberek elmosódottan látják a hozzájuk közel eső tárgyakat. A szemlencsét rugalmas szövet alkotja, amely folyamatosan változtatja az alakját annak érdekében, hogy a különböző távolságra lévő tárgyakról beérkező fényt a retinára tudja összpontosítani. A kor előrehaladtával a szemlencse veszít rugalmasságából, így a presbióp korban lévő páciensek a tőlük messze lévő tárgyakat élesen látják, a közelieket azonban elmosódottan. 
Az időskori távollátás tünete lehet a szemfáradtság, a fejfájás, illetve a homályos közellátás. A legtöbben akkor észlelik az első tüneteket, amikor el kell tartaniuk maguktól a könyvet, hogy el tudják olvasni az apró betűs részeket.

Az időskori távollátás általában negyvenéves kor után jelentkezik. A szemész vagy optometrista olvasószemüveget írhat fel a látás korrigálására.

Amennyiben Önnek szüksége van távoli és olvasó korrekcióra egyszerre, akkor -  ha a szemüveget vesszük figyelembe - két választási lehetősége van:

- bifokális szemüveg

- multifokális (progresszív) szemüveg
Fókuszba állítjuk Önnek a világot!

-  Ingyenes látásvizsgálat,

-  szemüveg és kontaktlencse vizsgálat,

-  szemüveg készítés és javítás,

-  kontaktlencsék,

-  napszemüvegek,

-  rövid határidő!

J.231 Optika-Foto

Cím:      1184 Budapest, Üllői út 368.


Telefon: +36 1 290-7980

E-mail:   j.231.optika@gmail.com


Nyitva:    Hétfő - csütörtök:   9-18-ig.

               Péntek:                  9-17-ig.

 


Optikai kisokos

Rövidlátás
Távollátás
Asztigmia
Öregszeműség
Bifokális lencse
Progressziv multifokalis lencse
Tükröződésmentesítés

FEL